Tulipános tanya

Családi ökogazdaság

Tulipános tanya
Tulipános tanya

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk a Tulipános Tanya honlapján! Bemutatkozásképpen álljon itt néhány sor:

2011-ben kezdtük el kialakítani családi önellátó gazdaságunkat a ceglédi tanyavilágban. Állami támogatásoktól, pályázatoktól, hitelektől, befolyásos barátoktól mentesen. Bárki számára elérhető életet élünk, a lakott terület vége tábla után, szilárd burkolatú út, közvilágítás, vezetékes földgáz és ivóvízhálózat nélkül. Eddigi eredményeinket és tapasztalatainkat osztjuk itt meg e műhelyben, azért, hogy Te, aki szeretnél tiszta élelmiszert a családod asztalára, vagy nem szeretnél tovább jól idomított engedelmes fogyasztó lenni felbátorodj és merj lépni!

Az iparszerű mezőgazdaság helyett hagyományos/ökológiai gazdálkodást végzünk, és próbáljuk felhívni a figyelmet a végnapjait élő paraszti hagyományra. Bátorítani a mókuskerékből vagy éppen az “adós rabszolgaságból” történő kilépést, hamis kényelem és biztonságérzet felismerését és megszüntetését.

Szeretettel ajánljuk: Ruszkai Krisztina és Sipos Mihály

Tulipános tanya

Ha további részletek szeretnél az alábbi linken található cikk rólunk szól:

„Sipos Mihály és felesége, Ruszkai Krisztina egy Cegléd melletti tanyán élnek két kicsi gyerekükkel. Mindketten agrármérnökök, Misi az egyetemi karrierjét cserélte az önellátó tanyasi életre, Kriszti pedig díjugrató volt, mielőtt családot alapítottak. Viszonylag ritkán lehet olyan emberekről hallani, akik városi, értelmiségi emberekként saját maguk választották a tanyasi életet, viszont értenek is ahhoz, amit csinálnak. A gazdaságukban most már több tucat őshonos, magyar állat- és fafajta van (de sehol egy rovásírás, vagy hasonló), szépen fejlődnek, és éppen úgy élnek, ahogy szeretnének. A gyerekeiknek is szabad életet szánnak …”

http://divany.hu/szuloseg/2017/07/19/ha_nem_tanyan_laknek_egy_alkoholista_lecsovesedett_rettegett_egyetemi_oktato_lennek/

Tulipános tanya
0